You're something beautiful.

Människor. Alla dessa människor. På en och samma fläck. Fläcken har ett namn. Ikea.

Har du någonsin varit på Ikea med tre människor över 50 år? Bara du och de tre 50+arna. Jag var det idag. En upplevelse. En som är rationell. En som tänker ett steg längre. En som är praktisk och vill att sakerna ska passa ihop. Hur går det ihop? Går det ihop? Men det var ganska spännande hur som helst. Att bara stå där. Säga nått ibland. Nått smart. Nått osmart. 
En av den frågade. Hur jag orkar vara på Ikea. Denna lilla fläck med så otroligt mycket människor. Alla på samma ställe. Jag svarade. Att jag liksom stänger av den delen av hjärnan som inte orkara vara på ett sånt ställe. Jag tänker på något annat. Jag står och kollar på människor. Det är ganska kul att kolla på människor. Kolla på kläder. Skor. Jag gillar att kolla på skor. Jag gillar skor. De säger rätt mycket om människor har jag fått för mig. Men vad säger mina skor om mig? Hoppas de inte säger fel saker. Sänder ut fel signaler. Vilka signaler sänder Converse ut?
Hur som helst. Människor. Dessa små. Stora. Djur. För vi är ju faktiskt djur. Men vi ser oss som något mer. För vi är väl något mer? En chimpans är till 98% lik oss. Det tror man inte när man ser chimpansen svinga sig i träden. Plocka loppor på sin vän. Skrika lite.
Men är vi så olika? Nej. Vi svingar oss också i träden. Våra träd är bara inte träd. Idag var vårat träd Ikea. Plocka loppor. Idag var våra loppor inte loppor. Lopporna är ju en social grej bara. Lite kärlek. Vi behöver social kontakt. Dagligen. Och kärlek. Vi skriker också. Massor. Om många saker. Vad skrek du senast om? Tvätten? På hunden? Din syster som var hopplös? På en hammare som slog dig på tummen. För det var ju hammaren. Inte du. Som slog fel. Nejnej.
Vi är lika. Allihop är vi lika. Fast på olika sätt. Lika på olika sätt. Lika barn leka bäst. Tur att alla är lika då. Lika fast på olika sätt. Vi beter oss olika. Men innerst inne har vi en likhet med någon annan. Som är lite lik någon annan.
Allt hänger ihop. Är uträknat. Av någon. Något. Jag tror jag vet vem. Någon annan har en annan teori.
Men jag tror på min teori.


Kommentarer
Postat av: jenny

Ja, visst är det kul och intressant att bara studera människor? Se hur dom beter ser med andra människor och hur de löser problem, men också hur dom ser ut, vilka signaler de släpper ut beroende på vad dom har på sig.

Detta studerande av människor kan man ju också se på tv, på alla dessa dokusåpor, både realitysåpor och vanliga dramor. Ikea är ju dock något annat, eller hur? Det är den verkliga världen.

2009-07-24 @ 17:31:36
URL: http://kiwimango.blogg.se/
Postat av: jenny

svar: nä jag kollar heller aldrig på tv längre, jag sitter hellre vid datorn :p men jag brukar kolla på Seventh heaven :P

2009-07-25 @ 18:44:36
URL: http://kiwimango.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0